CASTLE COACHING
Well done is better than well said

Wie ik ben

Zelf heb ik vanaf mijn jonge jaren te kampen gehad met overgewicht. Dit resulteerde in een gebrek aan zelfvertrouwen en in vreemd gedrag om mijn eigen onzekerheid te verbergen. Veel uitgaan ging gepaard met veel alcohol gebruik, dat ging weer samen met veel fastfood. Ik deed er (on)bewust alles aan om maar te maskeren hoe ongelukkig ik met mezelf was. Totdat het moment daar was dat ik naar mezelf keek en zei dat het klaar was, ik moest de realiteit onder ogen gaan zien. Ik ben direct naar de dichtstbijzijnde sportschool gegaan en mezelf ingeschreven. Ik heb een jaar gesport zonder er bij na te denken en dit is alles waar ik aan dacht. – fatsoenlijk eten – genoeg sporten – geen suiker – weinig alcohol etc. etc. Binnen een jaar was ik meer dan 50kg kwijt en alles om mij heen veranderde.             

  •  Vrienden vonden me niet meer ‘gezellig’ omdat ik nooit meer stomdronken was. Die vrienden heb ik ingeruild tegen vrienden met andere waarden zoals gezondheid en zinvolle doelen in het leven
  • Eten zag ik niet meer als tijdverdrijf of troost. Eten werd een noodzaak om mijn lichaam te kunnen voeden met de juiste macro en micro nutriënten
  • Kleding was niet meer ‘baggy’ maar passend, strak om mijn lichaam
  • Trots en zelfverzekerdheid kwam in mijn leven omdat ik mezelf durfde te laten zien
  • Mijn hobby’s bestonden voortaan uit het inwinnen van informatie over trainen, bodybuilden en alles daaromheen.

Mijn verhaal heeft enkele mensen in mijn directe omgeving geïnspireerd om mijn voorbeeld te doen volgen, maar dit is voor mij niet voldoende. Ik wil mensen op grotere schaal inspireren en motiveren. Ik weet dat er veel mensen zijn die een verandering nodig hebben. Ze hebben alleen een steuntje in de rug nodig, motiverende woorden of uitleg over oefeningen. Een stemmetje dat zegt welk eten ze beter over kunnen slaan of een coach die vertelt welke oefeningen voor welk doel het meest effectief zijn. Ik weet dat er mensen zijn die dit nodig hebben maar dit niet hardop durven te zeggen. Voor die mensen wil ik er zijn, die hun op afstand, maar toch dichtbij, digitaal voorziet van alles wat ze nodig hebben!